مجتبی خسروتاج مدرک تحصیلی لیسانس خود را در رشته مدیریت اقتصادی قبل از انقلاب اسلامی در سال 1353 از مدرسه عالی ریاضیات ...
ادامه ...
موضوعات مطرح شده مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جلسه با اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن همدان در مورخۀ پنجشنبه 11/4/94:
اتاق بازرگانی همدان با قدمتی حدود یکصد سال و با توجه به سوابق تاریخی، باید جایگاه در خور شأنی داشته باشد. اتاق، نیازمند تجدید ساختار در عضوگیری است به نحوی که بتواند مدیران صاحب صلاحیت بیشتری از تجارت و تولید واقعی را در جمع خود داشته باشد.
موتور حرکت توسعۀ اقتصادی کشور، شرکتها و بنگاههای بخش خصوصی هستند. لذا، معطوف شدن همۀ مسائل و مشکلات بهسوی دولت راه به جایی نمیبرد. بنابراین، واحدهای فعال تولیدی باید راهکارهای خود را در حل مشکل نقدینگی و ادارۀ مناسب واحد در اختیار واحدهای مشکلدار قرار دهند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز آمادگی همکاری در زمینههای آموزشی مورد نیاز اتاقها را دارد.
موضوع قاچاق و اسکلههای غیر مجاز، بحث مفصل و پیچیدهای است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا آن را دنبال میکند و امیدواریم نتایج آن را بهزودی ملاحظه کنیم. قاچاق، هم نیازمند تسهیلسازی در واردات رسمی و هم نیازمند سختگیری در واردات غیر رسمی است. تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از نوسانات شدید آن نیز سیاست وزارتخانه بوده و همانند گذشته دنبال میشود.
در قانون رفع موانع تولید، که آییننامههای اجرایی آن بهسرعت نهایی خواهد شد، مواد خوبی منظور شده است که در بخش حل و فصل مشکلات مالی و نقدینگی به شرکتها کمک میکند. لایحۀ جدید مالیات بر ارزش افزوده، فرصتی است که میتواند نواقص قانون جدید را برطرف کند. مقابله با ورود کالاهای بیکیفیت و تقلبی نیازمند کمک فنی و همکاری تشکلهای تولیدی است.
آییننامۀ نام و نشان تجاری نیز بهزودی در دولت مطرح خواهد شد و ازین پس صاحبان برند مشمول حمایت و تشویقهای خاص قرار خواهند گرفت.
بانک توسعۀ صادرات، بهعنوان یک بانک در خدمت توسعۀ صادرات و حاکمیتی، باید نرخهای ترجیحی برای صادرات داشته باشد که جز با کمک دولت محترم میسر نخواهد بود.
افزایش سرمایۀ بانکهای عامل نیز ضرورت کار توسعۀ تولید و تجارت است.
اتحادیههای صادراتی، اهداف کمی برای توسعۀ صادرات اقلام تحت پوشش خود تعریف کنند، الزامات و کمکهای مورد نیاز از طرف دولت را نیز تعریف کنند تا قابلیت پیگیری داشته باشد.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای دستیابی به هدف رشد 20 درصدی صادرات غیرنفتی در سال جاری چارهای نیست جز اینکه ظرفیتهای خالی را فعال کنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، مجتبی خسروتاج در کارگروه مسائل و مشکلات صادرات صنعت سیمان و کلینکر اظهارکرد: رسیدن به رشد 20 درصدی صادرات غیرنفتی در سال جاری نیاز به همت مضاعفی دارد و نمیتوان به این مهم دست یافت مگر با فعالسازی ظرفیتهای خالی.
وی با بیان اینکه نباید ظرفیت تولید سیمان را کاهش دهیم، تاکید کرد: باید بررسی کنیم که اگر قیمتها کاهش یابد آیا میتوان امید داشت که رقبا قدرت رقابت کردن با ایران در افغانستان و عراق را از دست دهند، باید موانع ریشهیابی شود، معتقدم باید میز کار را با نگاه بازاریابی و کارا شدن فعال کنیم.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه صادرات سیمان یک بحث ملی است، تصریح کرد: فکر نمیکنیم توصیه به کاهش تولید سیمان راهکار مورد نظر تجارت آن باشد. باید روی گزینههای کاهش قیمت، استفاده از ابزارهای مذاکره و دیپلماسی اقتصادی تمرکز کنیم تا فضای فعالیت برای تولیدکنندگان در این عرصه فراهم شود. به شخصه معتقدم، کاهش صادرات سیمان به دلیل نبودن خریدار نکتهای منفی برای ایران است.
رویکردها در مورد صادرات سیمان منطقی باشد
رییس سازمان توسعه تجارت در این نشست گفت: باید رویکردها درباره تولید و صادرات سیمان منطقی باشد.
افخمیراد تاکید کرد: وقتی تجارت با افغانستان کاملاً یکطرفه است باید ترتیبی اتخاذ شود تا در نهایت به سود تولیدکنندگان ایرانی باشد.
وی در مورد مبادلات ایران و افغانستان یادآورشد: سال گذشته ایران به ارزش 2 میلیارد و 300 میلیون دلار کالا به افغانستان صادر و در مقابل کمتر از 50 میلیون دلار کالا از آنها خریداری کرده است.
تولید سیمان کاهش نیابد، قیمت بالا نمیرود
معاون سازمان حملونقل نیز در این نشست در واکنش به درخواست تولیدکنندگان سیمان برای کاهش عوارض متقابل گفت: عوارض متقابل برای توسعه حمل و نقل داخلی طبق قانون دریافت میشود. تفاوتی برای کامیونهای ایرانی و عراقی در پرداخت عوارض وجود ندارد.
کشاورزیان یادآورشد: درگذشته سیمانی که درب کارخانه 35 دلار بود 120دلار به افغانستان فروخته میشد. من پیشنهاد میکنم تولید سیمان 20 تا 25درصد کاهش دهید. باید پذیرفت بخشی از سیمان موجود در بازار داخلی به هدر میرود.
وی با بیان اینکه اگر تولید سیمان را کاهش ندهیم قیمت بالاتر نمیرود، تصریح کرد: اگر صورت مسئله به اشتباه طرح کنیم قطعاً به جواب غلط میرسیم. حذف عوارض متقابل برای زابل امتیازی بود که به استان سیستان و بلوچستان دادیم. اما اکنون به خاطر این تصمیم تحت فشار هستیم.
معاون سازمان حمل و نقل در واکنش به درخواست برخی تولیدکنندگان سیمان برای صدور مجوز صادرات خارج از نوبت تاکیدکرد: تنها در مورد کالاهای فاسدشدنی میتوان اولویت قائل شد.
افزایش ساعات ترخیص کالا امکانپذیر نیست
معاون گمرک درباره بحث وصول سیمان بعد از پایان ساعت اداری گفت: گمرک براساس قوانین دیوان محاسبات نمیتواند خارج از چارچوب مصوبات، کالا ترخیص کند. البته گاهی برای رعایت حال صادرکنندگان همکاری کردهایم.
نادری در واکنش به درخواست صادرکنندگان سیمان و کلینکر مبنی بر افزایش ساعت کاری واحد ترخیص گمرک اظهارکرد: در مرزهای منتهی به عراق همکاران ما تلاش خود را میکنند، گمرک طبق قانون اجازه جذب نیرو ندارد و نمیتوانیم شیفتهای کاری را افزایش دهیم.
معاون گمرک ادامه داد: در مورد مواد فاسدشدنی میتوانیم در برخی از مرزهای کشور ساعت کار را افزایش دهیم. با توجه به اهمیت صادرات غیرنفتی در کشور میتوان دربهای خروج جداگانه برای صادرات این اقلام ایجادکرد.
وی با بیان اینکه با وجود تفاهمنامه همکاری که با برخی از کشورها داریم شاهد همکاری جدی نیستیم، یادآورشد: گاهی کامیونهای ایرانی در انتظار کامیونهای خالی عراقی میماند که بار تحویل بگیرند.
میزان مالیات بر مبنای قانون است
معاون سازمان امور مالیاتی در این نشست تاکید کرد: طبق ماده 13 قانون کالاهای که از طریق مبادی رسمی صادر میشوند باید مالیات بپردازند.
به گفته وکیلی با توجه به اهمیت موضوع صادرات غیرنفتی در کشور سازمان امورمالیاتی کوچکترین مقاومتی در مقابل قانون ندارد و وصولیها کاملاً قانونی است.
استفاده از ناوگان حمل و نقل ایرانی برای صادرات به افغانستان
عضو هیات مدیره انجمن سیمان و کلینکر گفت: فروش سیمان در مقابل کارخانههای پاکستانی 65 دلار است اما، سیمان ایرانی 35دلار. با این وجود نمیتوانیم با سیمان پاکستان در افغانستان رقابت کنیم. معتقدم، یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان سیمان هزینههای است که بر دوش صادرات در کشور میگذاریم.
احسانفر با اشاره به افزایش 37,6 درصدی هزینه برق برای تولید سیمان خاطر نشانکرد: با وجود افزایش هزینهها امکان بالابردن قیمت سیمان وجود ندارد.کشور پاکستان سیمان را درب کارخانه 65دلار میفروشد و این سیمان وقتی به مرز می رسد حدود 10 تا 12 دلار افزایش قیمت پیدا میکند. 21درصد به دولت افغانستان هم عوارض میدهند اما، محصول ایران با قیمتی حدود 44 دلار به مرز میرسد و در شرایطی که باید 9دلار عوارض بپردازیم ناچاریم 13,5 دلار عوارض دهیم. افغانستان دایره ارزش در مر;ات ندارد. به همین دلیل از ایران حدود 44 درصد عوارض میگیرد. بنابراین، قیمت تمام شده سیمان ایرانی نسبت به پاکستان بیشتر است و نمیتوانیم وارد رقابت شویم.
این صادرکننده سیمان همچنین در مورد استفاده نکردن از ناوگان حمل و نقل خارجی تاکیدکرد: اجازه دهید برای صادرات به افغانستان از ناوگان حمل و نقل داخلی استفاده کنیم و عوارض حذف شود. در این رابطه با وزیر مذاکراتی شده و ایشان دستور داده است. زیرا وقتی کامیونی بخواهد از افغانستان وارد ایران شود، باید هزینه سوخت و عوارضاش را بپردازیم. بنابراین، ترجیح میدهیم با ناوگان حمل و نقل ایرانی کار کنیم.
به انجمن سیمان اختیار دهید
عضو انجمن سیمان و کلینکر گفت: انجمن صنفی سیمان باید از این صنعت حمایت کند اما، هیچ اختیاری ندارد.
موذنچی با بیان اینکه حمایتی از صنعت سیمان صورت نمیگیرد تاکید کرد: کمترین قیمت سیمان در منطقه و دنیا متعلق به ایران است و در هیچ کشوری سیمان با ارزش 35دلار فروخته نمیشود.
این صادرکننده سیمان و کلینکر اضافهکرد: صادرات ما نسبت به سال 92، 6دهم درصد کاهش یافته اما 30درصد هزینه های که باید بگیریم از دست دادهایم سال 88 سیمان را به قیمت 120دلار به عراق می فروختیم اما امروز قیمت سیمان در مرز 40 دلار رسیده است.
عضو انجمن سیمان و کلینکر با بیان اینکه ایران با تولید 70 میلیون تن سیمان در دنیا رتبه اول را دارد، اضافه کرد: چین 2400 میلیون تن سیمان تولید میکند که از این ظرفیت 60 درصد صادرات دنیاست و 500 میلیون تن ظرفیت مازادی دارد که استفاده نمیکند.
موذنچی به ایجاد رقابت منفی در میان تولیدکنندگان این صنعت در داخل کشور اشاره کرد و گفت: باید صادرات سیمان کنترل شود برای یک دلار قیمت سیمان را کاهش ندهیم. عوارض افغانستان و عراق به دلیل فروختن سیمان به قیمت نازل از طرف ایران است. همکاران ما در روسیه میخواهند که قیمت سیمان ایرانی انسجام داشته باشد.
این صادرکننده در پایان تاکید کرد: باید انجام صنفی این صنعت اختیار داشته باشد تا چنانچه شرکتی تخلف کرد از ابزار جریمه استفاده کند.
نگاه بنگاهها به موضوع بسته بندی در فرایند تحلیل رقابت باید بیشتر از گذشته جدی گرفته شود چرا كه در عرصه رقابت داخلی و خارجی و جلب رضایت مشتری این موضوع از جایگاه خاصی برخوردار است.
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاكید بر اینكه صنعت بسته بندی محصولات باید از سوی بنگاههای اقتصادی جدی گرفته شود گفت: امروز بخش مهمی از رونق یك بنگاه اقتصادی در فضای تجارت داخلی و خارجی را توجه به صنعت بسته بندی محصول تشكیل می دهد.
به گزارش ایلنا، مجتبی خسرو تاج با اشاره به اینكه چگونگی بسته بندی محصولات تاثیر بسزایی در كسب بازار و توسعه فعالیت اقتصادی دارد تصریح كرد: از این رو ارتقای صنعت بسته بندی محصولات و ایجاد زیرساختهای لازم دراین رابطه علاوه بر اینكه باید از سوی دولت مهم تلقی شود ضرورت توجه بیشتر بنگاهها و فعالان اقتصادی را به این مهم می طلبد.
وی افزود: نگاه بنگاهها به موضوع بسته بندی در فرایند تحلیل رقابت باید بیشتر از گذشته جدی گرفته شود چرا كه در عرصه رقابت داخلی و خارجی و جلب رضایت مشتری این موضوع از جایگاه خاصی برخوردار است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: امروز بسیاری از محصولات صرفا به دلیل بسته بندی مناسب، شكل و نوع بسته بندی در بازار مصرف و رقابت، از نفوذ خوبی بهره مند هستند چرا كه نحوه و شكل ارائه محصول به دست مصرف كننده در دنیای امروز بسیار مهم است.
وی درادامه خاطر نشان كرد: دراین بین موضوع حائز اهمیت شناخت و آشنایی بنگاهها و شركتهای صادراتی در مواجه با چگونگی ارائه و نوع بسته بندی محصولات است تا بتوانند جایگاه مناسب را در مقابل رقبای داخلی و خارجی از آن خود كنند.
خسرو تاج تامین مواد اولیه و ارائه تسهیلات لازم برای توسعه صنعت بسته بندی را وظیفه دولت دانست و گفت: از یك سو حذف موانع برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع بسته بندی و از دیگر سو نهادینه سازی فرهنگ اهمیت به بسته بندی محصولات در بین فعالان عرصه تولید و تجارت دو موضوعی است كه توجه خاص مسئولان را طلب می كند.
به گفته وی؛ كسب آموزشهای تخصصی در زمینه نقش بسته بندی در بازاریابی و صادراتی كردن یك محصول ضرورتی است كه نیازمند توجه جدی است
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از شعبه میر بیزنس بانک در آستراخان روسیه، نقش این بانک را در تسهیل مراودات تجاری و مبادلات اقتصادی فیمابین دو کشور روسیه و ایران حائز اهمیت دانست.
در این بازدید مجتبی خسرو تاج با اشاره بر لزوم حمایت و مساعدت مقامات عالی دو کشور بر اهمیت حضور میربیزنس بانک تاکید کرد.
در جریان بازدید مقامات بلند پایه کشور از این شعبه، جایگاه ویژه میر بیزنس بانک در روسیه و نیز شعبه آن در آستراخان، به عنوان تنها بانک فعال در این استان با صد در صد سرمایه خارجی( متعلق به بانک ملی ایران) تشریح و خلاصه ای از فعالیت های سه ساله شعبه این بانک در منطقه تبیین شد.
شایان ذکر است شهر بندری آستراخان به عنوان تنها کانال ارتباطی دریایی بین دو کشور ایران و روسیه، بیشترین حجم کالاهای صادراتی به ایران (و بالعکس) را به خود اختصاص داده و شرکت های ایرانی و روسی فعال در منطقه، از جمله مشتریان میربیزنس بانک در مسکو و آستراخان محسوب می شوند
گروه اقتصادي: معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از این پس ذخیره سازی کالاهای اساسی به نحوی خواهد بود که در شرایط بحرانی تامین کالا با مشکل مواجه نشود.
مجتبی خسروتاج درباره تنظیم بازار کالاهای اساسی در شرایط بحران با بیان اینکه براساس قانون انتزاع بخشی از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جدید به وزارت جهاد کشاورزی واگذار میشود تصریح کرد: از این رو تنظیم بازار و سیاست گذاری در زمینه کالاهای اساسی کشاورزی در بخش تولید و توزیع به وزارت جهاد کشاورزی واگذار میشود. وی ادامه داد: از ابتدای سال آینده وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه و تامین کالاهای اساسی در شرایط بحران سیاستگذاری کند.
خسروتاج با تاکید بر اینکه آنچه که در ماههای قبل در این زمینه انجام شده این است که ذخیره سازی کالاهای اساسی به میزان لازم و با آمادگی برای مواجهه با شرایط بحرانی انجام شود، گفت: هر زمان در بازار نیاز به دخالت دولت باشد ذخیره سازیها آزاد شود. معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بازار ما در چارچوب عرضه و تقاضا فعالیت میکند اظهار کرد: خود واحدهای تولیدی و بنگاهها در بازار حضور داشته و کالاها را توزیع می کنند و نقش دولت در بازار به حداقل رسیده است.
انتشار و نقل مطالب تولید شده توسط وب سایت رسمی مجتبی خسروتاج، تنها با ذکر منبع مجاز می باشد . طراحی توسط راستچین